…men Agent X9 var ikke død!

Ryktet om Agent X9s død ser ut til å være sterkt overdrevet. Tegneseriebladet Agent X9 la som kjent inn trykksverten i fjor, etter å holdt det gående siden 1974. I siste nummer ble det skrevet at bladets historier ville komme tilbake i andre former, og nå er første eksemplar av dette på plass, første bok av Agent X9 Gull.

Agent X9 Gull - Bok 1

Agent X9 Gull – Bok 1

Boken inneholder fire historier med de gamle Agent X9-heltene Modesty Blaise, Rip Kirby, Jeff Hawke, og X-9 selv, Agent Corrigan. Da de skrev at Agent X9 ville komme ut i et annet format, regnet jeg med at de ville ta formatet Egmont allerede har på Tempo-bøkene sine. Men de har lagd et nytt format som passer mye bedre til avisstripeformatet alle seriene blir presentert i. Boken er 27,7 cm bred, og 21,6 cm høy, og selv om den bøller til tegneseriehylla der jeg hadde tenkt å putte boken i, må jeg innrømme at formen passer til innholdet. Det er mye bedre å lese historiene når de blir presentert med to eller tre striper på en bred side, mot å lese de i det gamle seriebladet.

I tillegg til selve historiene, får hver seriefigur en liten tekstpresentasjon før stripene begynner.

Historiene i boken er Modesty Blaise – Haremsoppgjøret (Willie the Djinn, 1970), Rip Kirby – Fellende bevis (Johnny, Get You Gat, 1956), Agent Corrigan – Utpressing (The Brimstone Caper, 1980), og Jeff Hawke – Spillmesteren (The Gamesman, 1962). Bortsett fra Jeff Hawke-historien, er de andre tidligere publisert i Agent X9-bladet. Valg av Modesty Blaise-historie virker litt pussig på meg, siden historien også har blitt trykket i Modesty Blaise-albumserien og Klassikerserien. For meg hadde det vært logisk å trykke en historie som ikke hadde blitt rykket i ett av disse formatene.

Så vil du lese gamle historier i et nytt, godt format, er denne boken absolutt verdt å ta med seg.

Bok nummer to i serien kommer 6. juni i år.

Fakta om «Agent X9 Gull - Bok 1»

Serie/figur:

Tittel: Agent X9 Gull - Bok 1

Forfatter:

Tegner:

Utgiver: Egmont Kids Media Nordic AS

År: 2016

Pris: 149,90