Lake Of Fire

På baksiden av Lake Of Fire er historien kategorisert som historisk sci-fi. Og det er den så absolutt. Godt festet i virkelige hendelser. Og med romskip fylt med skumle vesner. Den får til alt som filmen Cowboys & Aliens fra 2011 ikke fikk til. Dette er Knights & Aliens.

Lake Of Fire

Lake Of Fire

Året er 1220, og Albigenserkorstoget er godt i gang. Dette var et korstog som pave Innocens III hadde satt i gang, for å fjerne katarene i Languedoc i Sør-Frankrike. Her skulle alle være gode katolikker.

Lake Of Fire er skrevet av Nathan Fairbairn (som også har tekstet og fargelagt) og tegnet av Matt Smith. Fairbairn har tegnet og tusjet for flere serier både for DC, Marvel, Image, og andre. Så vidt jeg kan se er dette hans første serie der han har vært forfatter. Smith har gjort mye illustrasjonsjobbing for barnebøker og blader. I tillegg har han lagd serien Barbarian Lord. I tillegg spilte han i Doctor Who mellom 2010 og 2015 (hva mener du, feil Matt Smith?).

Boken åpner med et romskip krasjer i Pyreneene. Og en stakkars gjeter får et ublidt møte med passasjerene som titter ut.

Vi kutter raskt videre til langt mer idylliske scener, der vi møter tre av hovedpersonene: Sir Theobald av Champagne, en ung ridder på jakt etter eventyr. Lord Hugh av Blois, hans like unge følesvenn. Og Michel, deres tjener. De er på vei til Castelnaudary, for å støtte Lord Montfort i beleiringen av byen. Men grev Henry av Bar, som tjenere Theobalds mor, er også der. Og han vil ha med guttene hjem. Så Lord Montfort sender de heller de heller ut på et tilsynelatende ufarlig oppdrag nær landsbyen Montaillou. Mest for å få de unna. Der skal de etterforske ryktene om ugudeligheter. Som leder for ekspedisjonen får de en noe forfyllet, gammel kriger ved navn Baron Mondragon. I følget får de også med en gruppe hissige dominikaner-munker, ledet av bror Arnaud.

I saw it! The lake of fire!

Det er vel ikke veldig overraskende at de snart står til knærne i uhyrer. Som de til slutt må bekjempe i ildsjøen der de kommer fra.

Underveis treffer de på den unge katanerkvinnen Bernadette. Som munkene vil drepe for kjetteri. Men som våre unge helter vil redde.

I tillegg til kampen mot uhyrene, blir det også flere kamper innad i gruppen. Skal man kjempe eller flykte? Hvem skal lede an? Skal tro trumfe alt? Og hvem sin tro?

Historien er på 140 sider, og det blir dyttet mye handling inn på disse. Historien bygger seg gradvis opp, frem til den klaustrofobiske slutten. Og det er generelt veldig godt driv gjennom hele historien. Og jeg synes Smith får til slåss-scenene veldig godt.

I will remain

De personene vi ender opp med å heie på, har alle en mer eller mindre utviklet modning i løpet av historien. Men de to fiendene, Arnaud og uhyrene, er bare onde historien igjennom. Arnaud blindet av tro og egen rettskaffenhet gjennom hele historien. Og uhyrene er bare ute etter kjøtt. Det er ikke de som bygde skipet de kom i, for å si det sånn.

Jeg er enig med Kieron Gillen som er sitert på baksiden, som sier at Lake Of Fire er den beste actionfilmen som kom på papir i 2016. Og det skulle ikke forundre meg om den ble filmatisert.

Så absolutt en anbefaling, hvis du er ute etter en historisk sci-fi-tegneserie som inneholder både korsfarere, romvesner, og fanatiske munker. Og hvem er ikke ute etter det?

Fakta om «Lake Of Fire»

Serie/figur:

Tittel: Lake Of Fire

Forfatter: Nathan Fairbairn

Tegner: Matt Smith

Utgiver: Image Comics, Inc.

År: 2017

Pris: $16,99