Kid Lucky 2011 – 2015

Alle fransk/belgiske tegneserier med respekt for seg selv må ha en serieavlegger med historier fra hovedpersonens barndom. Også Lucky Luke. I Kid Lucky 2011 – 2015 har Forlaget Zoom og Outland samlet de tre albumene Jeg vil bli cowboy (L’apprenti Cowboy, 2011), Farlig lasso (Lasso périlleux, 2013), og Totempælen (Statue Squaw, 2015), alle tegnet av Achdé. Achdé har tegnet Lucky Luke siden 2003, og tegner nå Lucky Luke og Kid Lucky annethvert år.

Kid Lucky 2011 - 2015

Kid Lucky 2011 – 2015

Dette albumet er merket med Historier med Kid Lucky etter Morris, og er ikke en fortsettelse av de to foregående Kid Lucky-albumene, Kid Lucky og Oklahoma Jim, fra henholdsvis 1995 og 1997. Disse ble skrevet av Jean Léturgie (som også skrev Lucky Luke og Rattata) og tegnet av Yann le Pennetier og Didier Conrad under pseudonymet Pearce. Denne serien strandet etter dårlig salg og uenighet mellom forlaget og skaperne. Yann/Conrad skapte senere serien Cotton Kid, som var tydelig inspirert av arbeidet de gjorde med Kid Lucky. I Norge kom det første albumet ut som Lucky Kid album 1 i 1995, mens Oklahoma Jim kom i 1999 som Lucky Luke album 65.

Alle tre albumene består i hovedsak av en-sidere der Lucky Kid og vennene hans kommer ut for humoristiske småhistorier. Det første albumet begynner med en seks siders historie om hvordan et spedbarn blir funnet som eneste overlevende etter et angrep på en nybyggervogn, og ender opp med å bli oppdratt av bareieren Martha. Han får navnet Luke etter St. Lukes dag, og får kallenavnet Lucky siden han alltid er så heldig. Album to begynner også med en seks siders historie, denne gang om hvordan en voksen Lucky Luke møter igjen barndomsbøllen Billy Bad. Så får vi bakhistorien om hvorfor Billy Bad vil hevne seg. Og det tredje albumet avsluttes med en historie på fem sider om en voksen Lucky Luke som drømmer om at han treffer julenissen som barn.

Alle enkeltsidene kommer med et Visste du det? under, mer eller mindre relatert til historien.

Disse historiene fungerer nok best i små doser, og er neppe ment for å konsumeres i en stor dose som de blir utgitt som. En god do-bok. Med ikke så veldig dype vitser.

Fakta om «Kid Lucky 2011 - 2015»

Serie/figur: Lucky Luke

Tittel: Kid Lucky 2011 - 2015

Forfatter: Achdé

Tegner:

Utgiver: Forlaget Zoom og Outland

År: 2016

Pris: 299,-