Glem høstutstillingen – det er Lunch-utstilling hos Grafill

Børge Lund har nettopp kommet med Lunch-bok nummer tre: Godt forslag, men nei. Og sammen med bokutgivelsen stiller han også ut striper og skisser på Galleri Grafill R21 frem til 16. oktober, i en utstilling med samme navn. Utstillingen er en blanding av salgsutstilling av striper og silketrykk, samt et innblikk i hvordan Lund jobber seg frem fra skisse til blad.

Lunch-utstilling på Galleri Grafill R21

Lunch-utstilling på Galleri Grafill R21

Trykkene som er til salgs er nummererte trykk av en god blanding av både nye og gamle striper og enkelttegninger, og dekker veldig mange historier og temaer. Så hvis du er på utkikk etter noe å pynte kontor- eller stueveggen med, finner du garantert noe du liker. Prisene går fra 500,- for enkelttrgninger i letterpress, til 15.000 for et 6,5 meter bredt trykk av historien der Kjell glemmer adgangskortet sitt. De fleste ligger på 1.500-3.000,-.

Lunch fra ide til blad

Lunch fra ide til blad

I tillegg til det du kan kjøpe, er det også stilt ut en del skisser som viser hvordan Børge Lund jobber seg frem til en stripe. Det er eksempler på varianter av layout på noen striper, som kan sees sammen med sluttresultatet. Det er også et lite filmrom i lokalet, der det vises en kort film som viser Lund tegne en stripe fra ide, via skisse, til ferdig stripe. Du kan også beundre hans innsendte Fantomet-stripe som kom på trykk i Fantomet-klubben i 1989.

Nico har fått en egen byste

Nico har fått en egen byste

I tillegg til Lunch, er også finalistene i årets stripekonkurranse i Dagbladet utstilt med tre striper hver.

Utstillingen har selvfølgelig en liten butikkdel der du kan kjøpe Lunch-effekter og bøker, og del andre norske utgivelser. I forbindelse med utstillingen er trykket opp et eget lite tegneseriehefte, kalt Nico-spesial, i 600 eksemplarer. Dette får du gratis hvis tegner et abonnement på Lunch-bladet, eller hvis du gir personen i disken en hundrelapp.

Nico Spesial

Nico Spesial

Utstillingen åpnet 21. september og holder åpent frem til 16. oktober. Åpningstidene er 09-17 mandag til fredag, med unntak av torsdag, da den er åpen til 19. Lørdag og søndag er den åpen 10-16. Galleri Grafill R21 holder hus i Rosenkrantz gate 21 i Oslo, rett ved Rådhuset. Gratis inngang.

Et besøk anbefales absolutt hvis du er i området.