En sliten agent takker for seg

Så kom nyheten ingen ble særlig overrasket over: Agent X9, med første utgave tilbake i 1974, har kommet med sitt siste nummer noensinne.

De senere årene har bladet stort sett bestått av en Modesty Blaise-historie, og så opptrykk av gamle avisstriper som Corrigan og Rip Kirby. Sistnevnte striper i stadig dårligere kvalitet. Etter at de gikk over til papir som var glattere og hvitere, har en del av stripepresentasjonene vært nærmest uleselige.

De eneste nye historiene bladet trykket de siste årene var Munro, Largo Winch, og XIII (dette tar jeg på hukommelsen, så jeg ta feil). Og det er synd hvis disse ikke lenger har noen mulighet for norsk oversettelse. For egen del så har disse historiene vært de eneste interessante med Agent X9 de siste årene, selv om jeg trofast har kjøpt alle utgavene. Det begynner å bli begrenset hvor mange ganger man gidder å lese en Modesty Blaise-historie.

Det som står om nedleggelsen i den siste utgaven, er at seriene som har blitt trykket i Agent X9 skal komme ut i andre utgaver, både hefter, album, og bøker. Dette gjelder både nye og gamle serier, så vi krysser fingre og tær for noen godsaker. Første utgave av dette kommer 15. februar.

Men 495 utgaver er en god innsats for et blad, og det var kanskje på tide at det kaster inn håndkledet. Og vi takker for en hederlig innsats!

Uansett kommer jeg til å savne tittelen i bladhyllene.

Agent X9 nummer 8 - 2015. Den siste utgaven av bladet.

Agent X9 nummer 8 – 2015. Den siste utgaven av bladet.