Det lovede land

Lucky Luke har passert 70, både i år og i norske albumutgaver. Det lovede land er faktisk den 117. historien om den gulskjortede cowboyen, siden han første gang red ut i en tegneserierute i 1946. Etter at Morris gikk bort i 2001, har Achdé tegnet albumene, og dette er hans syvende fulle Lucky Luke-album. Manuset står Jul (Julien Berjeaut) bak, og det er hans første.

Lucky Luke - Det lovede land

Lucky Luke – Det lovede land

I albumet sier Luke ja til å frakte familien til sin venn «Unlucky» Jack, også kjent som den uheldigste cowboyen vest for Pesos, fra St. Lois i Missouri til Chelm City i Montana. Familien er askenasiske jøder og har kommet fra Polen for å slå seg ned i USA. Og i løpet av turen og albumet, blir vår ensomme cowboy utsatt for den ene kulturkollisjonen etter den andre. Samtidig som de har to banditter i hælene, som tror at familien frakter verdisaker.

Kvaliteten på Lucky Luke-albumene var en periode en (litt vel) spennende berg og dal-bane. Men her er vi inne på rett spor. Et fornøyelig besøk i det ville vesten der alt er som det skal være. Historien minner om andre fisk ut av vannet-historier, som Storfyrsten.

Siden denne bloggen skriver mye tregere enn sin egen skygge, har albumet for lengst vinket farvel til bladhyllene, men kan bestilles hos f.eks serie.no, eller tronsmo.no.

Fakta om «Det lovede land»

Serie/figur: Lucky Luke

Tittel: Det lovede land

Forfatter: Jul

Tegner: Achdé

Utgiver: Egmont Kids Media AS

År: 2017

Pris: 99,90